фотозйомка весілля

RU | UA


Особливості весільної фотозйомки

Наречена з букетом червоних троянд

Весільна фотозйомка — це особливий жанр фотографії в якому одночасно поєднуються як мінімум три жанри:

  • Зйомка портретів (пленер/студія, нічний портрет);
  • Репортаж;
  • Пейзаж.

Щоб за кілька годин встигнути зняти достатню кількість якісних кадрів, потрібно вміти знімати портрети в динамічно мінливій обстановці.

Тобто весільному фотографу необхідно невпинно стежити за композицією в кадрі, швидко вносячи потрібні корективи; стежити за настройками експозиції, оперативно вносячи зміни діафрагми, витримки та інших важливих параметрів. Крім цього, потрібно контролювати освітлення (природне або штучне), і при необхідності змінювати кут падіння світла або його інтенсивність.

Весільна фотосесія на пленері

Весільна фотозйомка на пленері

Якщо весільна фотосесія відбувається на природі, в такому випадку вам не обійтися без навичок пейзажної фотозйомки. Тут потрібно враховувати напрямок сонячного світла, його інтенсивність і жорсткість.

Також необхідно враховувати розташування сонця відносно фону, щоб небо було синім з безліччю деталей, наприклад, з добре опрацьованими хмарами без пересвітів, а не білим, яке виглядає на фотографії як величезна, яскрава пляма що не містить будь-яких деталей.

Фотозйомка пізно ввечері або вночі

Вечірня весільна зйомка

Бувають випадки, коли весільна фотосесія дещо затягується в часі і доводиться продовжувати фотозйомку у вечірній або навіть нічний час. Деякі молодята спеціально можуть вибрати нічний час для проведення своєї весільної фотосесії.

Якщо ви коли-небудь потрапите в такі екстремальні умови фотозйомки, в такому випадку вам не обійтися без навичок нічної зйомки, сходів/заходів сонця, спеціального освітлювального фотообладнання і штатива.

Якщо ви ніколи раніше не знімали нічний портрет, краще відмовитися від нічної весільної фотозйомки, щоб не витрачати часу даремно і не втомлювати молодят своїми творчими муками (фото-експериментами), підбираючи емпіричним шляхом оптимальну експозицію.

© Andrey Ko 2016