стор.1 [1-10]

Фото-відповіді, захист фотокамери, ведуче число спалаху

Як знайти нове значення ISO

Як знайти ведуче число "G" спалаху при будь-яких інших значеннях чутливості, які відрізняються від стандартного iso 100?
Якщо у Вас є інструкція до використовуваного спалаху - можна знайти кореговані G по таблиці. А якщо такої немає - скористайтеся моєю формулою обчислення корегованого Gk.

Що означає "Спалах в лоб"?

Те і означає, що ви направили свій спалах в людину що стоїть/сидить перед вами, і спрямованим світлом спалаху б'єте його по обличчі, сподіваючись при цьому отримати якісний портрет. Адже при такому освітленні навіть фото на документи робити не можна, не кажучи вже про портрет. Спалахом в лоб можна користуватися лише в крайніх випадках, коли немає іншої можливості підсвітити об'єкт в складних умовах освітлення, а також для підсвічування тіней в сонячну погоду, - все.

Як підготувати фото для публікації в інтернеті?

Стаття буде корисна тим хто вперше вирішив виставити на загальний огляд свої фотографії. У мережі можна побачити фотографії самого різного розміру і якості, але щоб ці самі розмір і якість не жили як кішка з собакою, для цього їх потрібно "подружити", тобто оптимізувати.

Від чого залежить якість фотографії?

Для початку, потрібно розділити якість фотографії на дві головні складові.
Технічна якість знімку:
Тут важливо щоб знімок був правильно проекспонованим, тобто щоб на фото були відсутні будь-які переосвітлення (вилетівші ділянки зображення) або навпаки, - занадто глибокі тіні. Також важливо в технічному аспекті якості, щоб зображення володіло оптимальною різкістю/деталізацією і правильним ББ (баланс білого).
Художня цінність фотографії:
Тут все не так однозначно і просто як у попередньому аспекті якості, так як існує маса нюансів які визначають художню цінність тієї чи іншої фотографії. Художня якість фото багато в чому залежить від ідеї, настрою і характеру конкретного знімка, який повинен бути грамотно побудований з точки зору всіх законів композиції. Його форма і зміст повинні бути грамотно підкреслені або правильно виділені в головних і другорядних об'єктах композиції.

Як захистити фотокамеру від конденсату?

Перш ніж зайти в тепле приміщення, покладіть камеру та обладнання в герметичну упаковку, яка не пропускає повітря. Можна використовувати декілька нових поліетиленових пакетів різного розміру. У меньший пакет кладемо камеру, і вже потім кладемо упаковану камеру в пакет більшого розміру. Повинно вийти щось на зразок термоса (ззовні корпус - всередині колба). Докладніше про це читайте у статті про цифрову дзеркалку.

Що таке повільна синхронізація?

В режимі повільної синхронізації камера керує потужністю спалаху та витримкою, встановлюючи такі параметри експозиції при яких основний об'єкт і фон правильно експонуюються. Докладніше про це читайте у статті SLOW - повільна синхронізація.

Як зробити розсіювач для вбудованого спалаху?

Беремо пластиковий білий контейнер для зберігання 35mm. плівки, вирізаємо прямокутний отвір під розмір вбудованого спалаху, і одягаємо на вбудований спалах в камері. Докладніше про це читайте у статті Використовуємо вбудований спалах як ведучий.

Як дізнатися ведуче число спалаху?

Ведуче число спалаху «G» можна дізнатися з технічних характеристик в керівництві з експлуатації.
Але якщо такого мануала у Вас немає, можна дізнатися ведуче число спалаху «G» за формулою: G = 3 x 8 = 24.
Де:
3 - це відстань до об'єкту «m»;
8 - це значення діафрагми об'єктива «f»;
24 - це знайдене значення ведучого числа спалаху «G».
Тобто, якщо на відстані 3м кращі результати отримані при діафрагмі 8, значить ведуче число - 24.
Таким же чином можна розрахувати ведуче число по калькулятору на тильній стороні спалаху.
Наприклад, у Вас спалах з регулятором кута освітлення (зум), в такому випадку, вибираєте середнє значення зума (50mm) навпроти якого є ряд відстаней «m». З цього ряду вибираєте будь-яку відстань «m», і за таблицею чутливості «ISO», множите відстань на діафрагмове значення «f» (знаходиться навпроти параметра «ISO 100»). Таким чином можна дізнатися ведуче число спалаху «G».

Навіщо і коли використовувати бленду?

Бленда, в деякій мірі, захищає передню лінзу об'єктиву від механічних пошкоджень, від бризок води, дощу, тощо. Також бленда забороняє паразитному рефлексному світлу потрапляти всередину колби об'єктива, що дозволяє отримувати більш різкі й чіткі знімки; в деяких випадках - трохи підвищити контраст зображення. Тому, бленду можна і потрібно використовувати завжди і скрізь, коли дозволяють умови.

Як виглядає спалах зі світлосинхронізатором?

Спалах зі світлосинхронізатором, має на корпусі відповідний датчик. Наприклад, на спалаху Nikon Speedlight SB 900, на бічній панелі є віконце світлосинхронізатора див. мал. Nikon Speedlight SB 900.


© Andrey Ko 2012-2013***
Категорії розділу
  • Відповідей в категорії: 80

  • Всього: 220