Корисні програми для ПК: дефрагментація диску, видалення вірусів

Деякі люди, купуючи комп'ютер, не бачуть великої різниці між мобільним телефоном та ПК. Підозрюють мабуть що там все трохи складніше і більше всяких можливостей. Недосвідчений користувач дуже швидко "прозріває", коли зіштовхується з багатьма проблемами пов'язаних зі специфікою електронного організму. Чому «організму»? Тому що так і є.

настільний ПК клавіатура

Домашній ПК потребує догляду, і це не повинно зводитись лише до витирання пилу з корпусу, але також і програмного. Розумний комп'ютер, без нашої допомоги просто "загнеться" під тягарем покладених на нього завдань. Власне, для цього потрібно знати що робити, коли він почне "кашляти", "чхати" або коли його почне "лихоманити".

Якщо ви зауважили перші симптоми "хвороби" і почали "лікування" вчасно - це добре, так як "хронічні недуги" лікуються переінсталяцією Windows, або заміною комплектуючих. Та, як кажуть, «краще систематично робити профілактику, ніж потім лікуватись». З цим висловом важко не погодитись. Щож, для стабільної роботи системи вам необхідно скачати в мережі декілька безкоштовних утиліт від компанії IObit. Ці корисні програми для вашого ПК - як бальзам на душу.

CCleaner - Звільнення дискового простору від сміття

Проста і в одночас дуже необхідна програмка. З її допомогою ми зможемо очищувати дисковий простір від непотрібних файлів, виправляти помилки реєстру, контролювати запуск програм котрі щоразу запускаються разом з Windows, хоча ніхто їх про це й не просить; - керувати інстальованими на комп. програмами, відновлювати систему та керувати куками.

Раз в місяць можна запустити програму та "пройтись віничком по диску" і реєстру. Частіше вказаного терміну це робити не рекомендується. Цього періоду достатньо щоб провести очистку, перевірити і при необхідності виправити помилки реєстру. У будь-якому випадку не варто зайвий раз перевантажувати вінчестер.

утиліта CCleaner

Advanced System Care - швидка для ПК

Ця утиліта чимось схожа на попередню, але тут присутні й інші корисні інструменти:

  • Сканування та видалення вірусів;
  • Оптимізація та ремонт конфігурації системи;
  • Видалення шпигунських модулів;
  • Сканування системи для пошуку викрадених параметрів;
  • «Очищувач диска» (ефективне звільнення дискового простору на вибір);
  • Звільнення оперативної пам'яті у фоновому режимі;
  • Детальна інформація про систему див. мал.5, та багато іншого.

asc
asc1
asc2
asc3
asc4

Smart Defrag - дефрагментація диску

На мій погляд, ця програма повинна бути інстальована на кожному ПК. Якщо попередні згадані вище проги - бальзам, то ця утиліта - ковток холодної води в спекотній пустелі. Щоразу відкриваючи будь-яку програму, (гра, фільм, фото чи будь-яий інший файл), системі доводиться здійснювати величезну кількість операцій. Переміщуючи чи копіюючи файли, вони розбиваються на величезну кількість фрагментів та розкидуються у різні сектори жорсткого диска.

Таке явище має місце навіть тоді коли вільного дискового простору більш ніж достатньо. На превеликий жаль це відбувається і з цим потрібно якось боротись. Навіщо? Для того, щоб, зібравши разом усі розкидані по диску фрагменти, прискорити процес відкриття того чи іншого файлу/програми.

Система починає "гальмувати" через те що не в стані зібрати величезну кількість фрагментів розкиданих по усьому диску в одну мить, так як деякий час витрачається на пошук фрагментів та їх ідентифікацію. Коли фрагменти разом - відкриття файлу відбувається миттєво. Щоб дефрагментувати (зібрати розкидані фрагменти), достатньо запустити програму дефрагментації та дочекатись завершення процесу.

Зазвичай я користуюсь режимом «Швидка оптимізація», рідше - «Глибока оптимізація». Дані режими дефрагментації найбільш ефективні (на мій погляд) для досягнення максимальної продуктивності системи. Наполегливо рекомендую виконувати дефрагментацію не рідше одного разу в місяць. ПК скаже вам дякую та почне відгукуватись на ваші бажання швидше.

утиліта Smart Defrag

Використовуючи ці три утиліти, ви отримаєте:
Заощадження дискового простору;
Покращення продуктивності;
Підвищення рівня безпеки.
Інтерфейс програм: - є Українська мова.

Ще по даній темі:
  Збирання ПК, збираємо домашній комп'ютер самі
  Самостійне збирання ПК
  Жорсткий диск - як запобігти втраті даних
  Відмова системи - онлайн консультація
  Чому пищить і мигає індикатор ДБЖ APC Back-UPS ES 525
Коментарі (2)
Volodymyr-DX

CCleaner Портабле в розділі Реєстр знаходить купу всього для очистки. Після того як відбулась очистка Реєстра, натискаєш повторне сканування Реєстра і знов находить все те ж саме. Все відбувається по кругу.

Andrey Ko

Досить цікавий випадок, ніколи з таким не зустрічався. Взагалі, CCleaner досить якісно опрацьовує Реєстр, виправляючи помилки. Якщо дійсно все так як Ви кажете, можливо, під час інсталяції цієї програми сталася якась помилка. Спробуйте повторно інсталювати CCleaner.



    • Ліміт 2000 символів

    • залишилось:


© Andrey Ko 2011***
Що робити якщо ПК не вмикається
Категорії розділу
  • Всього категорій: 4

  • 3 683

Категорія
  • Автор: Andrey Ko

  • 11.03.2011

  • 12 890